yevrokomisar-rozrakhovuye-scho-nimechchina-pidtrimaye-zbilshennya-byudzhetu-yes

Єврокомісар розраховує, що Німеччина підтримає збільшення бюджету ЄС

 • 8910 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. Федеральний уряд Німеччини має підтримати збільшення бюджету Євросоюзу. Про це заявив комісар ЄС з питань бюджету Гюнтер Еттінгер, з посиланням на Der Tagesspiegel повідомляє DW, передає УНН.

Як зазначав раніше міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц, через вихід Великобританії зі складу ЄС, фінансове навантаження на німеччину з 2021 року зросте на 10 млрд євро в рік.

Берлін вимагає справедливого розподілу тягаря серед всіх членів європейської спільноти і наполягає на тому, щоб в період з 2021 по 2027 роки бюджет ЄС був встановлений на рівні в 1% валового національного доходу. Еттінгер, у свою чергу, називає цифру в 1,1%.

"Розраховую, що федеральний уряд в цьому питанні ще підена поступки", - зазначив Еттінгер, додавши, що процес досягнення домовленостей нагадує "гру в покер".

Гюнтер Еттінгер підкреслив, що нагадає про ці формулюваннях Олафа Шольцу і канцлеру ФРН Ангелі Меркель (Angela Merkel) в ході майбутніх переговорів про бюджетну політику Брюсселя.

Як повідомляв УНН, Європейська комісія просила уряд в Лондоні платити внески Брюсселю протягом чотирьох років після запланованого виходу Великої Британії з Європейського Союзу.

Українські Національні Новини

Новини Світу