yevrokomisiya-profinansuye-reformi-u-galuzi-verkhovenstva-prava-v-ukrayini-na-52-5-mln-yevro

Єврокомісія профінансує реформи у галузі верховенства права в Україні на 52,5 млн євро

 • 9356 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Кабінет міністрів України підписав угоду з Європейською комісією про фінансування програми "Підтримка реформ з розвитку верховенства права в Україні" на загальну суму 52,5 млн євро. Відповідну угоду підписали перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів та голова групи підтримки України Європейської комісії Пітер Вагнер, передає кореспондент УНН.

За словами П.Вагнера, угода, що стосується реформ у галузі верховенства права "спирається на два-три роки дуже інтенсивної роботи".

"Вона спирається на законодавчі рішення, які були прийняті, на пропозиції, які були зроблені Президентом України. Ми дуже сподіваємося, що ця підтримка, яку надає ЄС, допоможе забезпечити прийняття конкретних законів, які у свою чергу також трансформуються у конкретні реформи", - сказав він.

Відповідно до цієї угоди, як поінформували у Мінекономрозвитку, Європейська комісія профінансує заходи з реформування системи верховенства права в Україні, включаючи підтримку судової реформи, зокрема системи правосуддя, виконання судових рішень, покращення доступу до системи правосуддя, державних реєстрів і запровадження санкцій та підтримку реформи правоохоронної системи.

У міністерстві додали, що загальний бюджет програми становить 52,5 млн євро.

Як повідомляв УНН, Європейський союз повідомив, що не надасть Молдові останній транш планованої позики на суму у 28 мільйонів євро, призначеної для підтримки реформи системи судочинства, бо влада країни не виконала умов для отримання цих коштів.

Українські Національні Новини

Політика