yevrokomisiya-proponuye-vstanoviti-granichniy-tsinu-na-uves-rosiyskiy-gaz

Єврокомісія пропонує встановити граничний ціну на увесь російський газ

 • 120250 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Європейська комісія пропонує країнам-членам ЄС вжити скоординовані заходи для скорочення споживання енергії та встановити граничну ціну на російський газ у повному обсязі: як той, що постачається трубопроводами, так і скраплений газ (СПГ). Про це заявила єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон перед позачерговою радою міністрів ЄС з питань енергетики, інформує УНН.

Цитата

"Сьогодні ми зробимо ще один необхідний крок для вирішення цієї (енергетичної - ред.) кризи... Минулого разу ми обговорювали заходи, які можемо використати для встановлення ціни на газ. Відтоді кілька держав-членів представили свої пропозиції та ідеї, і сьогодні ми обговоримо їх. Я вважаю, що ми не можемо розглядати це питання щодо росії, так само як щодо наших партнерів. Ми повинні усунути стимули, які дозволяють росії маніпулювати обсягами газу та запропонувати граничну ціну на весь російський газ не лише для трубопроводів, а й СПГ", - заявила Сімсон.

Деталі

Вона зауважила, що Єврокомісія також готова запровадити граничну ціну на природний газ на загальноєвропейському рівні, наголосивши, що наслідком рішення не має стати збільшення попиту на газ.

За словами єврокомісара, Єврокомісія запропонувала заходи для скорочення споживання енергії, а також щодо генерації надприбутків, які можуть бути використані для підтримки населення та бізнесу в умовах енергетичної кризи. У ЄС сподіваються, що міністри погодяться із цими заходами, після чого їх швидко імплементують, додала вона.

"Різні країни-члени очікують різних рішень, але Комісія має представити ідею, яка отримає надлишкову підтримку. Ця дискусія на початку вересня була дуже необхідною, і ми повинні знайти спосіб, який буде прийнятним для всіх держав-членів ЄС" - підсумувала Сімсон.

Нагадаємо

У середу, 28 вересня, члени Єврокомісії обговорили пропозицію про введення "динамічного обмеження" на закупівлю та імпорт газу.

Українські Національні Новини

Новини Світу