yevroparlament-pozbaviv-mari-le-pen-deputatskogo-imunitetu

Європарламент позбавив Марі Ле Пен депутатського імунітету

 • 12682 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Депутати Європейського союзу проголосували за позбавлення парламентського імунітету кандидата на посаду президента Франції Марін Ле Пен через те, що вона запустила у Twitter фотографії, де зображене насильство з боку терористів "Ісламської держави", передає УНН з посиланням на Reuters.

М.Ле Пен, яка очолює партію Національний фронт в європейському законодавчому органі, перебуває під слідством у Франції через розміщення в її мікроблозі в Twitter в грудні 2015 року трьох зображень, де зображена страта людей терористами "Ісламської держави", в тому числі і обезголовлення американського журналіста Джеймса Фолі.

Сьогоднішнє голосування в Європарламенті підтвердило вчорашнє рішення, прийняте комітетом з юридичних питань Європарламенту.

Імунітет М.Ле Пен захищав її від проведення судового розслідування. І позбавивши її імунітету, парламент дозволив подати судовий позов проти неї.

Її злочин розглядається як "публікація жорстоких зображень", які за певних обставин можуть нести покарання у вигляді трьох років позбавлення волі і штраф в розмірі 75 тисяч євро.

Як повідомляв УНН, 1 березня комітет Європарламенту з юридичних питань переважною більшістю голосів проголосував за позбавлення недоторканності лідера французької ультраправої партії “Національний фронт” Марін Ле Пен.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу