yu-lutsenko-dlya-vidmovi-rf-u-vidachi-dobrovoltsya-ato-g-tsertsvadze-ye-pidstavi

Ю.Луценко: для відмови РФ у видачі добровольця АТО Г.Церцвадзе є підстави

 • 7916 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що є підстави відмови Російській Федерації у видачі добровольця АТО, громадянина Грузії Гії Церцвадзе, який оголошений Росією у міжнародний розшук за підозрою у навмисному вбивстві і замаху на вбивство в 2003 році в Сочі. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Вчора я особисто переговорив з Грузинським корпусом в складі ЗСУ, з Генпрокурором Грузії І.Шотадзе та представником грузинської опозиції Г.Таргамадзе. Їхні звернення, а також аналіз положень міжнародних конвенцій дає підстави не тільки для того, щоб Гія Тсерцвадзе був звільнений з-під арешту на час екстрадиційної перевірки, але й для подальшого рішення про відмову у видачі РФ людини, яка сприяла обороні України та Грузії від російської агресії", - написав Ю.Луценко.

Нагадаємо, за даними прокуратури Києва, Солом'янським районним судом Києва застосовано тимчасовий арешт строком на 40 діб щодо громадянина Грузії Гії Церцвадзе, який перебуває у міжнародному розшуку та був затриманий в неділю, 15 січня, в аеропорту Жуляни.

Як зазначається, під час судового засідання адвокат затриманого в усній формі повідомила, що "її підзахисний воював на сході України на боці українських добровольчих сил, а звинувачення російської сторони щодо нього сфабриковані та носять політичний характер".

У прокуратурі додали, що у разі підтвердження інформації про участь останнього у бойових діях на сході України у складі добровольчих сил, Росії буде відмовлено у видачі цієї особи.

Українські Національні Новини

Політика