yu-lutsenko-prognozuye-podannya-na-znyattya-nedotorkanosti-iz-a-artemenka-dopovneno

Ю.Луценко прогнозує подання на зняття недоторканості із А.Артеменка (доповнено)

 • 10039 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Є велика вірогідність, що ГПУ внесе подання до парламенту про дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Андрія Артеменка. Про це на спільному брифінгу з головою СБУ заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні порушено кримінальне провадження, в найближчий час він буде викликаний до слідчого, в разі якщо він з'явиться, йому будуть поставлені принципові запитання",- сказав Ю.Луценко.

За словами генпрокурора, головне питання до А.Артеменка стосуватиметься тої частини його плану, опублікованого в американській пресі, де йдеться про те, що він узгодив цей план з помічниками американського та російського президентів. За його даними, саме цей нюанс – найважливіший для слідства.

"У разі, якщо депутат не з'явиться, ми підготуємо необхідні матеріали для розгляду ВР про дачу дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності, стаття "державна зрада". Якщо він з'явиться і надасть свідчення - це ще не означає, що ми не внесемо подання. З великою долею вірогідності я говорю, що подання у будь-якому разі буде внесено",- сказав Ю.Луценко, нагадавши, що це "арештна стаття".

"Декілька годин тому ГПУ, а саме кримська прокуратура, занесла в ЄРДР кримінальне провадження по народному депутату України Артеменку за зазіхання на територіальну цілісність України в координації з представниками РФ", - сказав Ю.Луценко.

Раніше газета The New York Times повідомила, що особистий адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен брав участь у передачі екс-раднику президента США з безпеки Майклу Флінну плану врегулювання ситуації в Україні і подальшого зняття санкцій з РФ. У цьому контексті називається ім'я народного депутата Андрія Артеменка.

М.Коен підтвердив зустріч у Нью-Йорку з народним депутатом України Андрієм Артеменком, проте категорично заперечив інформацію про передачу ним документів до Білого дому, що стосуються "мирного плану" щодо України.

У свою чергу посол України у США Валерій Чалий заявив, що останнім часом все активніше "російські агенти", в тому числі й їх "колаборанти з України" намагаються "просунути" у Вашингтоні "плани здачі Криму".

Голова Меджлісу Р.Чубаров заявив, що дії нардепа А.Артеменка мають кваліфікувати як державну зраду.

Українські Національні Новини

Політика