yu-lutsenko-prokomentuvav-rozglyad-pozovu-ukrayini-proti-rf-v-gaazi

Ю.Луценко прокоментував розгляд позову України проти РФ в Гаазі

 • 11142 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Генеральний прокурор України Юрій Луценко прокоментував розгляд позову України проти Російської Федерації у Міжнародному суді ООН у Гаазі. Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передає УНН.

“Загострення ситуації в м.Авдіївка потребує від нас рішучих дій щодо захисту цивільного населення від терористичних атак, перекриття каналів постачання бойовикам зброї, у тому числі шляхом залучення міжнародної спільноти до цього процесу”, — сказав Ю.Луценко, коментуючи початок міжнародного судового процесу проти Росії.

Генпрокурор зазначив, що Міжнародний суд ООН має зобов’язати РФ припинити постачання зброї та надання підтримки бойовикам на сході України, забезпечити встановлення ефективного контролю за своїм кордоном та зупинити порушення прав українців і кримських татар за етнічною ознакою на окупованих територіях.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко заявив, що Україна очікує на швидке рішення суду Міжнародного суду ООН в Гаазі в питанні забезпечення позову проти РФ.

Нагадаємо, 6 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочав попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року.

Як повідомляв УНН, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також нагадаємо, у МЗС Росії заявили, що РФ має намір використовувати доступні засоби правового захисту у зв’язку з позовом України до Міжнародного суду ООН.

Українські Національні Новини

Політика