yu-lutsenko-prokomentuvav-stan-rozsliduvannya-intsidentu-u-knyazhichakh

Ю.Луценко прокоментував стан розслідування інциденту у Княжичах

 • 9194 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що для отримання результатів експертиз у рамках розслідування трагедії, яка сталася у Княжичах Броварського району на Київщині, під час якої загинуло 5 працівників МВС, потрібно щонайменше місяць. Про це він сказав у ефірі "112 Україна", передає УНН.

"Ще немає балістичної та інших експертиз, як правило, це досить довгий час. Щонайменше місяць", - сказав Ю.Луценко.

За словами Ю.Луценка, у слідства є версія, що пограбування у будинку було несправжнім.

"У будинку поруч із постом розвідки ДСО виявило драбину, скриті вікна, а пізніше вже слідство встановило пограбування. Але ви не праві, там немає пограбування, там навіть пил не стертий, там відсунуто кілька шухляд і забрано декілька малоцінних речей і це наводить нас на думку, що це було псевдопограбування. І це одна з версій, яку ми відпрацьовуємо", - розповів Ю.Луценко.

Окрім того, він зазначив, він зауважив, що у будь-якому випаду, працівники МВС спрацювали непрофесійно.

"Що б не відбулося у цьому будинку,.. воно не несло на собі причинно-наслідкові зв’язки до безграмотної та бездумної команди йти визволяти двох взятих під затримання працівників ДСО, не визначивши, хто їх захопив. КОРД діяв так, як його вчили. Але перед ним мала піти розвідка, яка мала вияснити, хто захопив працівників, скільки їх є, і тоді було б елементарно побачити машину Державної служби охорони МВС України", - додав Генпрокурор.

Нагадаємо, суд обрав запобіжні заходи ще двом підозрюванимзі злочинної групи у Княжичах.

Як повідомляв УНН, під час спецоперації біля Броварів у перестрілці загинуло 5 поліцейських.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП