yu-lutsenko-rozpochav-predstavlennya-nardepam-podannya-na-znyattya-nedotorkannosti-z-v-novinskogo-dopovneno

Ю.Луценко розпочав представлення нардепам подання на зняття недоторканності з В.Новинського (доповнено)

 • 8432 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Генеральний прокурор Юрій Луценко з трибуни у сесійній залі Верховної Ради представляє подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Вадима Новинського, передає кореспондент УНН.

Напередодні, 7 грудня, регламентний комітет Верховної Ради не зміг зробити висновок про вмотивованості подання на притягнення кримінальної відповідальності В.Новинського через недостатність доказів.

Нагадаємо, Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 146 та ч.1 ст. 365 ККУ, за фактом перевищення влади та службових повноважень колишніми високопосадовцями, а саме В.Януковичем, В.Захарченком, В.Новинським та В.Коряком, при незаконному позбавленні волі особистого помічника предстоятеля УПЦ МП Володимира.

Також вказано, що з вересня по грудень 2013 року В.Новинський, маючи статус народного депутата, був співучасником при вчиненні В.Януковичем, В.Захарченком, В.Коряком та іншими правоохоронцями Києва злочину проти волі, честі та гідності особи, а також у сфері службової діяльності.

Українські Національні Новини

Політика