yu-tandit-pro-blokadu-na-donbasi-sbu-ne-sidit-na-kontrabandnikh-potokakh-i-vikonuye-zadachi-u-ramkakh-svoyikh-mozhlivostey

Ю.Тандіт про блокаду на Донбасі: СБУ не сидить на "контрабандних потоках" і виконує задачі у рамках своїх можливостей

 • 16384 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Служба безпеки України лише виконує певні поставлені перед нею задачі у рамках своїх можливостей щодо ситуації з блокадою на Донбасі, у тому числі і вугілля, і не сидить на "контрабандних потоках". Про це в ексклюзивному коментарі УНН розповів радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт.

“Ви знаєте, питання не до Служби безпеки, дійсно, є уряд, народні депутати України, ми тільки лиш виконуємо у рамках своїх можливостей певні задачі. Можу сказати, що ми не сидимо на контрабандних потоках, а створено колегіальний орган, до якого входять представники різних відомств, і саме цей колегіальний орган приймає рішення, даючи можливість руху вантажів там. Ми всього лише контролюємо лінію зіткнення і робимо все для того, щоб наші громадяни могли пересуватися і могли продовжувати жити”, - відповів він на запитання з приводу шляхів вирішення ситуації з блокадою з боку СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: А.Геращенко заявив, що можливість силового розблокування МВС поставок вугілля з Донбасу залежить від рішень штабу АТО

Крім того він зазначив, що у питанні блокади на Донбасі важливо, аби не було "піару" і політики.

“Головне, щоб не було політики, не було піару на цих заходах. Ми знаємо про те, що у найближчі дні пройдуть заходи у Києві і, фактично, ми бачимо, що ці заходи, вони "рекламуються" каналами постачання інформації, адміністрації яких знаходяться за лінією зіткнення в Росії. Є прямі заклики до повалення влади, при чому пишуть про те, щоб люди виходили зі зброєю і це вже серйозний злочин”, - додав він.

Також він наголосив на важливості підтримки підприємств, які працюють на тимчасово окупованій території, оскільки вони створюють важливий для України капітал.

“У 2015 році у бюджет країни прийшло від 16 млрд, у 2016 році більше 31 млрд грн, з них 800 млн майже - це військовий збір. Ми повинні пам’ятати про те, що там наші громадяни і вони працюють на підприємствах, які, фактично, створюють основні капітальні кошти в Україні. Крім цього, ми повинні пам’ятати, що сотні тисяч наших громадян, які знаходяться там за лінією зіткнення, будуть голосувати. Ми, звичайно, повинні зробити все для того, щоб робота цих підприємств не була призупинена, щоб вони могли працювати на Україну. Можу сказати, що вже зараз велике підприємство, яке знаходиться в зоні лінії зіткнення вже має певні складності, це Краматорськ, це Костянтинівка, багато інших, які вже говорять про те, що вони будуть призупиняти своє виробництво”, - сказав він.

Нагадаємо, 15 лютого уряд ухвалив рішення про надзвичайні заходи в енергетиці. Рішення було прийнято на фоні блокади активістами на залізниці поставок вугілля з Донбасу.

В ООН заявивли, що блокада залізниці на Донбасі призведе до фінансових збитків та зростання безробіття. У ЄС заявили про занепокоєння через блокаду на Донбасі.

Прем'єр-міністр В.Гройсман назвав блокаду постачання вугілля взимку злочином.

Як повідомляв УНН, в кінці січня 2017 року учасники програми добровольчих батальйонів на Донбасі почали блокаду залізниці і заблокували 3 ключові гілки перевезення вугілля. У Луганській області перекрито рух по залізниці на лініях “Луганськ-Лисичанськ” і напрямок “Гірське-Золоте”. 2 лютого близько 50 озброєних людей у камуфляжі перекрили рух на залізничному переїзді у Бахмуті.

 

Українські Національні Новини

Політика