yunisef-mayzhe-750-tis-ditey-na-donbasi-mozhut-zalishitisya-bez-chistoyi-pitnoyi-vodi

ЮНІСЕФ: майже 750 тис. дітей на Донбасі можуть залишитися без чистої питної води

 • 10472 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Майже 750 тисяч дітей на сході України можуть залишитися без чистої питної води в результаті збройних зіткнень в районі розташування важливих об'єктів цивільної інфраструктури. Така ситуація загрожує спалахом інфекційних захворювань. Про це попередила представник Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Афшан Хан, передає УНН з посиланням на Центр новин ООН.

За словами представника ЮНІСЕФ, близько трьох мільйонів людей на сході України залежать від водоочисних систем, навколо яких зараз відбуваються бої.

"Майже три мільйони людей на сході України покладаються на інфраструктуру подачі води, розташовану поблизу лінії вогню. Ми побоюємося, що в результаті її пошкодження без питної води залишиться величезна кількість людей, а це загрожує спалахом інфекційних захворювань, в першу черги, серед дітей", - заявила регіональний директор ЮНІСЕФ по Європі і Центральній Азії Афшан Хан.

У ЮНІСЕФ закликали всі сторони конфлікту забезпечити безпеку об'єктів цивільної інфраструктури та сприяти швидкому відновленню пошкоджених систем водопостачання.

Нагадаємо, ООН направила медикаменти на окуповану частину в Донецькій області.

Українські Національні Новини

Суспільство