z-aleppo-evakuyovano-bilshe-1-tis-lyudey

З Алеппо евакуйовано більше 1 тис. людей

 • 7812 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Російські військові заявили, що більше 1000 людей були евакуйовані з Алеппо відповідно до угоди про припинення вогню, досягнутої з сирійськими повстанцями, передає УНН з посиланням на Associated Press.

Заступник начальника головного оперативного управління генштабу ЗС РФ, генерал-лейтенант Віктор Позніхір заявив, що евакуйовані люди відправляться в контрольовану повстанцями провінцію Ідліб. Він додав, що військові РФ будуть використовувати безпілотники для спостереження за цим процесом, щоб "не допустити провокацій".

При цьому офіційний представник Всесвітньої організації охорони здоров'я в Сирії Елізабет Хофф, яка допомагає контролювати і здійснювати евакуацію людей зі східної частини Алеппо, раніше повідомила, що процес "проходить гладко", і що "близько 1000" людей виїхали.

Перебуваючи біля пункту перетину Рамусех на південно-західній околиці міста, вона заявила, що не бачила жодної присутності сирійських урядових сил, додавши, що російські війська здійснюють нагляд за перевезенням людей.

Представник офісу спецпредставника ООН в Сирії Ян Егеланн заявив, що згідно з оцінками, 50 тис. осіб покинули східне Алеппо.

Він повідомив, що у Женеві в четвер під час зустрічі російських посланців і гуманітарної цільової групи щодо Сирії, підтримуваної ООН, було обіцяно, що "ніякої шкоди тим, хто евакуюється, завдано не буде".

Колона автомобілів швидкої допомоги з пораненими цивільними особами почала виїжджати з контрольованої повстянцями східної частини Алеппо після обіду. Представник МКЧХ Інгі Седкі у Дамаску повідомив, що покинули територію 13 автомобілів швидкої допомоги і 20 автобусів у колоні.

Представник російського генштабу В.Позніхір також заявив, що сирійські урядові війська вбили більше 900 бойовиків під час настапу на утримувані повстанцями східні райони Алеппо.

Він розповів, що 108 тис. 76 цивільні особи, в тому числі 47 тис. 183 дітей, були евакуйовані після початку наступу. Він додав, що 3 тис. 33 повстанців добровільно вийшли з Алеппо протягом цього часу, і що 1 тис. 524 з них були амністовані, в той час як інші чекають на рішення.

Українські Національні Новини

Новини Світу