z-okupatsii-vyvezly-ta-povernuly-batkam-5-richnoho-khlopchyka-minreintehratsii

З окупації вивезли та повернули батькам 5-річного хлопчика - Мінреінтеграції

 • 21009 переглядiв

5-річний хлопчик Максим, якого розлучили з батьками через російську окупацію в Запорізькій області, був благополучно повернутий батькам за сприяння Міністерства реінтеграції та Української мережі за права дитини.

З окупованого Запоріжжя вивезли та повернули батькам 5-річного хлопчика Максима. Про це повідомили у Мінреінтеграції, передає УНН.

Мінреінтеграції у співпраці з громадською спілкою "Українська мережа за права дитини" допомогли повернути на підконтрольну Уряду України територію 5-річного Максима. … Нарешті хлопчик повернувся до батьків і перебуває в безпеці. У травні він відзначатиме свій шостий День народження.

– повідомили у Мінреінтеграції.

Деталі

У відомстві розповіли, що коли почалося повномасштабне російське вторгнення, дитина гостювала у бабусі з дідусем у Запорізькій області. Їхнє село потрапило в окупацію, і батьки не встигли забрати дитину.

Два роки Максим жив без батьків. З міркувань безпеки мама з татом не наважувалися їхати за ним на тимчасово окуповану територію. Бабуся також боялася вивозити онука, адже майже в кожному селі стояли численні російські блокпости.

Зрештою мама хлопчика звернулася із проблемою на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48. Представниця міністерства Наталія Ємець спільно зі співкоординаторкою проєкту "Шлях додому" Анастасією Халіуловою розробили план дій і маршрут повернення для дитини.

Мінреінтеграції дякує нашому партнеру – "Українській мережі за права дитини" і всім, хто долучався до цієї справи. Завдяки спільним зусиллям станом на 16 квітня 2024 року в межах проєкту "Шлях додому" на територію вільної України повернуто 86 дітей.

- повідомили у відомстві.

Нагадаємо

На початку березня УНН писав, повернутися додому завдяки команді Save Ukraine змогли ще 10 українських дітей, які опинилися в окупації після 24 лютого. Ці діти, після тривалої розлуки, нарешті обійняли своїх найближчих, і зараз усі сім'ї в безпеці