z-pochatku-misyatsya-yevropa-rekordno-narostila-import-palmovoyi-oliyi

З початку місяця Європа рекордно наростила імпорт пальмової олії

 • 8571 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. У період з 1 по 10 вересня Малайзія істотно збільшила експорт продуктів переробки олійних пальм, загальний обсяг яких, за оцінками Intertek Testing Services, сягнув 489,5 тис. тонн проти 300,3 тис. тонн за першу декаду серпня цього року. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Зокрема, у зазначений період Малайзія збільшила відвантаження сирої пальмової олії до 171,6 тис. тонн проти 52 тис. тонн за першу декаду серпня ц.р., а також рафінованої олії - до 47,7 (22,8) тис. тонн, олеїну - до 127,8 (119,30) тис. тонн і пальмоядрової олії - до 10 (3) тис. тонн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді підтримали ідею введення податку на імпорт пальмової олії

Основні обсяги продукції було відвантажено в ЄС - 180 (73) тис. тонн, Китай - 49,2 (16,7) тис. тонн і Індію - 69,4 (66,1) тис. тонн.

Як писав УНН, всесвітньо відомий виробник продуктів харчування Nestlé продовжує нарощувати обсяги використовуваного пальмового масла.

Також нагадаємо, що в Україні "пальми" цього року завозять в рази більше, ніж в минулому.

Як правило, цей продукт використовується в молочній і кондитерській промисловості, відзначають експерти. А зростання показників імпорту пальмової олії може свідчити про збільшення частки фальсифікату молочної продукції на вітчизняному ринку, вважають фахівці.

ВРУ недавно прийняла законопроект про заборону використання пальмової олії в продуктах харчування. Документ поки був проголосований тільки в першому читанні.

За словами депутата Сергія Тригубенка, прийняття законопроекту в цілому може спровокувати подорожчання кінцевих продуктів харчування (масла, сиру, сметани), проте це і "логічно, адже" пальмою "замінюють сьогодні натуральні тваринні жири, чого категорично допускати не можна".

Українські Національні Новини

Новини Світу