z-pochatku-roku-biznes-ombudsmenu-podano-109-skarg-schodo-nezakonnikh-diy-silovikiv-minyust

З початку року бізнес-омбудсмену подано 109 скарг щодо незаконних дій силовиків - Мін'юст

 • 10350 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. З початку року було подано близько 109 скарг до офісу бізнес-омбудсмена, які стосуються незаконних дій правоохоронних органів, 60% з яких стосуються протиправних дій за період до набуття чинності закону "маски шоу стоп". Про це під час засідання уряду заявив міністр Юстиції Павло Петренко, передає кореспондент УНН.

"Нагадаю всім ту ганебну статистику, яку ми мали за кількістю обшуків за останні 4 роки, що на кінець 2017 року складали 100 тис. обшуків в рік по всій території країни", - повідомив він.

За словами міністра, якщо порівнювати з динамікою розслідувань економічних злочинів – їх кількість в той самий період не збільшувалась.

"З початку року було подано близько 109 скарг до офісу бізнес-омбудсмена, які стосуються незаконних дій правоохоронних органів. Ми можемо констатувати, що 60% поданих скарг стосуються протиправних дій за період до набуття чинності закону "Маски шоу стоп" - до 7 грудня минулого року. Тільки одна з цих скарг стосується порушення вимог закону "маски шоу стоп", - повідомив він.

Як повідомляв УНН, 1 грудня Президент Петро Порошенко підписав закон про заборону так званих "маски-шоу", який, зокрема, передбачає заборону необґрунтовано вилучати документи і сервери під час обшуків.

Українські Національні Новини

Суспільство