z-pochatku-roku-bulo-zafiksovano-vzhe-43-novikh-vipadkiv-achs-o-bakumenko

З початку року було зафіксовано вже 43 нових випадків АЧС – О.Бакуменко

 • 7677 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Протягом останніх років в Україні склалася складна епізоотична ситуація щодо африканської чуми свиней. З початку 2017 року в Україні виявлено 43 випадки АЧС. Про це повідомив народний депутат, заступник голови комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко під час засідання комітету, передає кореспондент УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроект щодо посилення заходів боротьби з АЧС в Раду поки не внесений

"Протягом останніх років в Україні склалася складна епізоотична ситуація щодо африканської чуми свиней. З початку 2017 року в Україні виявлено 42 випадки АЧС, у тому числі вперше на території Тернопільської, Донецької, Херсонської, Івано-Франківської та Дніпропетровської областей", - повідомив він.

Також, О.Бакуменко додав, що всього з 2012 року на території України зареєстровано 191 випадок захворювань на АЧС в 23 областях України.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, через АЧС Україна вже втратила майже 5 млн дол.

При цьому, кількість "промислових" свиней продовжує скорочуватися.

Загалом же поголів’я свиней в Україні скоротилося до історичного мінімуму.

За словами президента Асоціації свинарів України Артура Лози, Україна у першому кварталі 2017 року скоротила виробництво свинини на 3-4%.

А за словами нардепа С.Тригубенка, головна причина трагічних наслідків АЧС, полягає у некомпетентності контролюючих органів.

Українські Національні Новини

Суспільство