z-pochatku-roku-na-kiyivschini-priynyato-v-ekspluatatsiyu-14-5-tisyach-kvartir

З початку року на Київщині прийнято в експлуатацію 14,5 тисяч квартир

 • 7402 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. У січні–жовтні 2016 року у Київській області прийнято в експлуатацію 14 тисяч 450 квартир, повідомляє УНН з посиланням на дані Головного управління статистики у Київській області.

"Середній розмір квартири, збудованої у січні–вересні 2016 р. становив 81 кв. м загальної площі, при цьому у сільській місцевості – 83 кв. м, у міських поселеннях – 79 кв. м", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у ІV кварталі 2016 року на ринку нерухомості Броварів спостерігалася переорієнтація купівельного попиту на квартири первинного ринку.

Восени 2016 року покупці при виборі житла цікавляться одно- і двокімнатними квартирами, а ось квартири великої площі шукають рідше. Низький попит на три- і чотирикімнатні квартири пояснюється зростанням цін на житлово-комунальні послуги.

Вартість квадратного метру у новобудові Броварів майже вдвічі меша, ніж у столиці. Наприклад, в одному з найбільших житлових комплексів регіону – ЖК “Scandia” однокімнатну квартиру, загальною площею близько 38 кв. м, можна придбати за 380 тисяч гривень, що за нинішнім офіційним курсом НБУ еквівалентно приблизно 15 тисячам доларів. 

Українські Національні Новини

Київ