z-pochatku-roku-smm-zafiksuvav-bilshe-10-tis-porushen-v-luganskiy-oblasti

З початку року СММ зафіксувала більше 10 тис. порушень в Луганській області

 • 9452 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. У період з 1 січня по 23 березня Спеціальна Моніторингова Місія ОБСЄ зафіксувала більше 10 100 порушень правил режиму припинення вогню в районах уздовж лінії зіткнення в Луганській області. Про це під час брифінгу в Луганську заявив Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає кореспондент УНН.

"У часовому проміжку від 1 січня по 23 березня Спеціальна Моніторингова Місія ОБСЄ зафіксувала більше 10 100 порушень правил режиму припинення вогню, включаючи 1100 випадків застосування озброєння в районах уздовж лінії зіткнення в Луганській області, з яких 130 випадків застосування реактивної системи залпового вогню", - сказав він.

Якщо брати часовий проміжок з 1 січня, найбільш постраждалим районом території області Хуг назвав район Попасної і Первомайська, на які припадає близько 75% від усіх порушень.

"У той же період СММ зафіксувала близько 80 одиниць озброєння, розміщені в порушення узгоджених ліній відведення по обидві сторони від лінії зіткнення", - додав він.

Нагадаємо, біля патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Пікуза вівся вогонь зі стрілецької зброї.

Українські Національні Новини

Суспільство