z-pochatku-roku-zafiksovano-76-vipadkiv-zakhvoryuvannya-na-botulizm-u-suprun

З початку року зафіксовано 76 випадків захворювання на ботулізм - У.Супрун

 • 9724 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. В Україні з початку 2017 року зафіксовано 76 випадків захворювання на ботулізм. Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент УНН.

"Протягом останніх місяців в Україні спостерігається підвищення захворюваності на ботулізм. З початку 2017 року вже зафіксовано 76 випадків захворювання, 8 з них були смертельними", - сказала У.Супрун.

Вона наголосила, що сьогодні в Україну поставлено перші 25 курсів антитоксину канадського виробництва, які були надані ПРООН.

"Ми вдячні нашим міжнародним партнерам ПРООН, які відреагували на ситуацію, що склалася, і забезпечили антитоксином в якості гуманітарної допомоги", - зазначила в.о. міністра.

Також У.Супрун наголосила, МОЗ зможе закупити всі потрібні препарати, після внесення змін до держбюджету на 2017 рік. За її словами, передбачається додатково 20 млн грн для закупівлі вакцин від правця, інші захворювання.

Нагадаємо, за даними Держпродспоживслужби, в Києві 30% закладів громадського харчування призупинили діяльність після моніторингу.

Українські Національні Новини

Суспільство