z-shkiryak-pidtverdiv-informatsiyu-schodo-zaklikiv-n-savchenko-do-povalennya-konstitutsiynogo-ladu

З.Шкіряк підтвердив інформацію щодо закликів Н.Савченко до повалення конституційного ладу

 • 11630 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк підтвердив, що нардеп Надія Савченко дійсно закликала українських військових до державного заколоту. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"Показово нахабні, провокаційні і відверто антидержавні дії кращої подруги (а можливо і коректувальниці, це ще треба перевірити) російських окупантів, дійшли тієї відмітки, коли спостерігати за цим із закритими очима виглядає знущанням над собою і над державою. Досить бути дурнями і споживати лайно, яке нам, як баранам, втюхали путін з кутом у вигляді цієї "героїні в упаковці". Сьогодні сталася важлива подія у ВР, котра потребує особливої уваги і негайної реакції. Заява народного депутата Тетяни Ричковоі, відносно прямого порушення Законів і Конституції України з боку Надії Савченко - це пряма підстава до здійснення негайних процесуальних дій", - написав З.Шкіряк.

Він додав, що Н.Савченко, користуючись мандатом народного депутата, намагалася проникнути у розташування передових 79 та 80 ОАМБ в зоні АТО.

"Як з'ясувалося, вона їхала туди з відверто провокаційною метою і закликами "кидати зброю, йти з передової на Киів, щоб знести "злочинну владу". Це прямий заклик до повалення конституційного ладу. А тепер увага! Вона закликала до державного заколоту діючих військовослужбовців, котрі ведуть бойові дії проти ворога на передовій! У мене немає жодних сумнівів, що сценарій цього державного злочину був прописаний на Лубянці", - заначив він.

Крім того, він додав, що є всі підстави відкривати кримінальне провадження за ст.109 ККУ - державна зрада, заклики до повалення Конституційного ладу і т.д.

"Сподіваюся на швидку і адекватну реакцію ГПУ та СБУ. До речі, кажуть Надюха вже у терористів в Донецьку, а дізнаємося ми про це від бойовиків. Цікавий пазл", - розповів він.

При цьому він написав, що отримав підтвердження слів Тетяни Ричковоі від побратимів з передової.

Нагадаємо, народний депутат від БПП Тетяна Ричкова звернулася до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України щодо порушення кримінальної справи стосовно народного депутата Надії Савченко “за підбурювання військовослужбовців Збройних сил України до повалення державного ладу”.

Згодом Глава Служби безпеки України Василь Грицак дав доручення військовій контррозвідці перевірити інформацію щодо підбурювання народним депутатом Надією Савченко військових у донецькому аеропорту.

Крім того, керівник апарату СБУ Олександр Ткачук повідомив, що СБУ може відкрити кримінальне провадження щодо народного депутата Надії Савченко у разі достатніх доказів найближчими днями.

Українські Національні Новини

Політика