z-travnya-v-krimu-oon-zadokumentuvala-47-porushen-prav-lyudini

З травня в Криму ООН задокументувала 47 порушень прав людини

 • 7952 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Російська Федерація, порушуючи міжнародне гуманітарне право, продовжила застосовувати свої закони на території тимчасово окупованого Криму. Про це йдеться в доповіді Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй з прав людини (УВКПЛ) щодо ситуації з правами людини в Україні, підготовлена за результатами роботи Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні охоплює період з 16 травня до 15 серпня 2018 року, передає УНН.

"УВКПЛ продовжило здійснювати моніторинг ситуації щодо прав людини у Криму у віддаленому режимі з материкової частини України. Російська Федерація, порушуючи міжнародне гуманітарне право, продовжила застосовувати свої закони, а у деяких випадках застосовувала їх зі зворотною дією в часі до подій, що передували окупації. Усього впродовж звітного періоду УВКПЛ задокументувало 47 порушень прав людини, 25 з яких мали місце у звітному періоді", - повідомили в УВКПЛ.

В управлінні зазначили, що з цих 25 порушень уряд Російської Федерації є відповідальним за 22, а Уряд України – за три випадки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нового комісара ООН з прав людини запросять в Україну

Нагадаємо, факт побиття українського політв’язня Володимира Балуха російськими силовиками у кримському СІЗО підтвердили адвокат та Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постпред України в ООН: звільнення Сенцова має стати однією з основних тем Генасамблеї

Українські Національні Новини

Кримінал та НП