za-atakoyu-virusu-petya-v-ukrayini-stoyat-rosiyski-khakeri-wp

За атакою вірусу Petya в Україні стоять російські хакери - WP

 • 11689 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Центральне розвідувальне управління США прийшло до висновку, що за атакою вірусу Petya в Україні, яка сталася в червні 2017 року, стоять російські хакери. Про це повідомляє The Washigton Post, передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європол вважає віруси типу Petya однією з головних кіберзагроз у 2017 році

Повідомляється, що кібератака була здійснена на Україну в спробі підірвати українську фінансову систему на тлі війни на Донбасі. Згідно з секретними звітами, дані з яких надали співробітники розвідки США, в американській розвідці з високою часткою ймовірності припускають, що вірус NotPetya був створений військовою розвідкою Головного розвідуправління РФ, пише видання.

У ЦРУ поки ніяк не прокоментували цю інформацію.

Нагадаємо, 27 червня в Україні низка державних органів влади, фінансових установ і великих підприємств, в тому числі і міжнародних аеропортів, зазнали масованої кібератаки.

Поліція отримала більше 2 тисяч звернень щодо кібератак.

За даними компанії ESET, яка розробляє програмне забезпечення для боротьби зі шкідливими комп'ютерними програмами, на Україну припало 75% атак вірусу Petya.

Також нагадаємо, раніше американська компанія з кібербезпеки ThreatConnect Inc попередила, що росіяни можуть влаштувати кібератаки на сайти антидопінгових і олімпійських агентств під час зимової Олімпіади в Південній Кореї.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП