za-dobu-u-kiyevi-vipala-mayzhe-pivmisyachna-normi-opadiv

За добу у Києві випала майже півмісячна норма опадів

 • 12988 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. За минулу добу у Києві випала майже півмісячна норма опадів. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, передає УНН з посиланням на прес-службу КМДА.

Він вночі перевіряв, як працюють комунальні служби у подоланні наслідків снігопаду.

"Вся комунальна техніка зараз розчищає вулиці від снігу. Але, зважаючи на те, що за останню добу випало майже півмісячної норми опадів, ситуація непроста. І сніг не припиняється... Хочу наголосити, що міська влада заборонила в’їзд великовантажної техніки в місто. І звертаємося до правоохоронців уважно контролювати в’їзди у столицю і не пускати вантажівки, щоб не було колапсу і заблокованого руху на вулицях", - зазначив В.Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні в Україні очікується сніг

Мер назвав ситуацію надзвичайною і запевнив, що до середи, коли снігопад, за прогнозами, має вщухнути, вся комунальна техніка працюватиме на вулицях цілодобово.

Керівник "Київавтодору" Олександр Густєлєв повідомив, що цієї ночі в місті працювала 271 одиниця спецтехніки і формувалися великі колони у 5-8 одиниць техніки, які прибирають сніг.

"Також до них додатково долучається важка техніка - грейдери, які працюватимуть на столичних дорогах. І техніка не зупинятиметься. Тільки для заправки і щоб поповнити запас солі", - сказав О.Густєлєв.

Нагадаємо, снігопад вплинув на графік руху столичних автобусів і тролейбусів.

Українські Національні Новини

Київ