za-minulu-dobu-na-donbasi-obsye-zafiksuvala-mayzhe-200-vibukhiv

За минулу добу на Донбасі ОБСЄ зафіксувала майже 200 вибухів

 • 10043 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Спостережна місія ОБСЄ на Донбасі за період з 19:30 24 січня по 19:30 25 січня зафіксувала майже 200 вибухів. Про це повідомляє УНН з посиланням на звіт Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

“У Донецькій області СММ зафіксувала подібну кількість порушень режиму припинення вогню, що і за попередній звітний період, зафіксувавши водночас меншу кількість вибухів (70 супроти 83 відповідно)”, — повідомили спостерігачі.

“У Луганській області Місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (зафіксувавши, серед іншого, майже 100 вибухів супроти 1 відповідно). Перебуваючи неподалік від підконтрольного „ЛНР“ с. Сабівка (13 км на захід від Луганська), команда СММ чула 88 вибухів невизначеного походження на відстані 15–20 км на південно-південний захід, за оцінкою, пов’язаних із навчаннями з бойовою стрільбою”, — зазначається у звіті СММ.

Загалом, у Донецькій області СММ зафіксувала аналогічний рівень порушень режиму припинення вогню, що і за попередній звітний період, тим часом як у Луганській області Місія констатувала збільшення кількості таких порушень.

Як повідомляв УНН, за двотижневий пероід - з 8 по 21 січня - на Донбасі зафіксовано 13 тисяч порушень режиму тиші, що на 55% більше у порівнянні з попереднім аналогічним звітним періодом.

 

Українські Національні Новини

Політика