za-misyats-v-siriyi-nezakonno-zatrimali-mayzhe-700-osib

За місяць в Сирії незаконно затримали майже 700 осіб

 • 8459 переглядiв

КИЇВ. 5 серпня. УНН. У Сирії в серпні було незаконно затримано 693 людини, в тому числі 47 жінок і 36 дітей, йдеться в доповіді Сирійської правозахисної організації (SNHR). Про це повідомляє УНН з посиланням на Анадолу.

За даними правозахисників, лише прихильники режиму Асада незаконно затримали в серпні 456 осіб, в тому числі 36 жінок і 21 дитини. Частина затриманих - студенти і державні службовці, йдеться в доповіді.

Терористи YPG (сирійське крило PKK) в Сирії викрали 102 людини, в тому числі вісім жінок і дев'ять дітей. Бойовики "ДЕАШ" ( "ІД") незаконно затримали і утримують 32 людини, в тому числі трьох дітей.

Сирійська збройна опозиція в серпні затримала 41 людини, в тому числі двох дітей і двох жінок, а угруповання "Хаят Тахрір аль-Шам" - 62 людини, в тому числі одну дитину і одну жінку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США підготували попередній список цілей в Сирії для повітряних ударів

За даними доповіді, в січні-серпні в Сирії були заарештовані 5422 людини.

Війна в Сирії почалася в березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах.

За даними ООН, в ході конфлікту загинуло понад 400 тисяч осіб, понад 10 мільйонів були змушені покинути свої будинки. 4,8 мільйона чоловік знайшли притулок за межами країни.

Нагадаємо, в серпні 2018 року в Сирії вбито 391 мирного жителя, в тому числі 66 дітей і 37 жінок.


Українські Національні Новини

Новини Світу