za-ostanni-tyzhni-rosiia-znyshchyla-80percent-ukrainskykh-tets-shmyhal

За останні тижні росія знищила 80% українських ТЕЦ - Шмигаль

 • 112889 переглядiв

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, росія знищила 80% ТЕЦ України за останні тижні через продовження енергетичного терору та ракетних ударів по енергетичних об'єктах.

80 відсотків теплоелектроцентралей України знищені внаслідок обстрілів росіян за останні тижні, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю естонському ERR, передає УНН

На жаль, росія продовжує енергетичний терор - тільки за останні тижні росіяни знищили понад шість гігаватів потужностей нашої енергомережі. Це і гідроенергетика, і вугільна енергетика. Вони продовжують бити ракетами по наших енергетичних об'єктах, знищують трансформатори, генератори. На жаль, протягом останніх тижнів росія знищила 80 відсотків теплоелектроцентралей

- заявив Шмигаль.

Він також вказав, що Україні дуже б допомогли у відновленні постраждалих блоків електростанцій  запчастини від старого обладнання радянського типу, яке є в Естонії. 

"Сьогодні у нас перебої з постачанням електроенергії і людям, і промисловості. На жаль, це так. росія продовжує свій терор…", - наголосив прем'єр.

Гендиректор ДТЕК показав одну зі зруйнованих росіянами ТЕС 02.04.24, 21:56 • [views_0]