za-sprobu-vidkupitisya-vid-pyanoyi-dtp-choloviku-zagrozhuye-8-rokiv-tyurmi

За спробу відкупитися від п'яної ДТП чоловіку загрожує 8 років тюрми

 • 9636 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. За керування автомобілем у нетверезому стані та надання неправомірної вигоди, чоловік може провести до 8 років у місцях відбування покарання. Про це повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, передає УНН.

"Немирівська місцева прокуратура Вінницької області скерувала до Липовецького районного суду обвинувальний акт щодо громадянина, який з метою винесення суддею місцевого суду на його користь позитивного рішення у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції), переслідуючи мету уникнення додаткового адміністративного стягнення за вказаною статтею у вигляді оплатного вилучення транспортного засобу, запропонував та у подальшому надав головуючому у справі судді неправомірну вигоду у розмірі 100 США", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд скасував вирок п’яному водієві, який збив на смерть пішохода

Предмет неправомірної вигоди у травні 2018 року вилучено працівниками прокуратури у службовому кабінеті судді. За результатами проведених слідчих дій, факт надання неправомірної вигоди підтвердився, підозрюваний вину визнав у повному обсязі.

За вказане кримінальне правопорушення законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років із конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, 5 вересня за участь у п'яній ДТП у якості дисциплінарного покарання було звільнено прокурора Сумського гарнізону Центрального регіону України. 

Раніше у Черкаській області прокурор домігся покарання для винуватця смертельної ДТП, якого виправдав суд.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП