zagibel-sviney-vid-chumi-zareyestruvali-u-mikolayivskiy-oblasti

Загибель свиней від чуми зареєстрували у Миколаївській області

 • 11286 переглядiв

МИКОЛАЇВ-КИЇВ. 10 січня. УНН. Загибель свиней зареєстрували 6 січня у приватному сільському підприємстві (ПСП) у Доманівському районі Миколаївської області. Лабораторним дослідженням було встановлено діагноз на АЧС. Про це УНН повідомили в ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

Так, спеціалістами ветеринарної медицини Доманівського району відібрано матеріал для дослідження на африканську чуму свиней та направлено до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи м. Київ. 7 січня 2017 року методом молекулярно-генетичного випробування встановлено діагноз на африканську чуму свиней. В той же день Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при Доманівській РДА оголошено свинотоварну ферму неблагополучною щодо африканської чуми свиней та встановлено карантин.

Територію свинотоварної ферми визначено епізоотичним осередком, встановлено 3-х кілометрову зону захисту з населеним пунктом с. Прибужжя Доманівського району Миколаївської області. Встановлено 20-ти кілометрову зону нагляду, до якої ввійшли населені пункти Доманівського району: Акмечетські Ставки, Щуцьке, Цвіткове, Анетівка, Коштів.

На цей час в осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника африканської чуми свиней.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП