zagroza-svitovomu-rinku-svinini-v-kitayi-vpershe-zareyestruvali-achs

Загроза світовому ринку свинини: в Китаї вперше зареєстрували АЧС

 • 10835 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Міністерство сільського господарства Китаю повідомило про реєстрацію в провінції Ляонін спалаху африканської чуми свиней (АЧС), передає УНН з посиланням на Reuters.

Щоб стримати епідемію, владі країни довелося знищити майже 1 тис. свиней.

У свою чергу, Мінсільгосп Китаю заборонив фермерам перевозити свиней з постраждалих районів і годувати тварин необробленими харчовими відходами.

Також повідомляється, що в Китаї знаходиться близько половини світового поголів'я свиней. Країна виробляє 50% всієї свинини в світі і є головним її споживачем.

Нагадаємо, на початку серпня масштабний спалах АЧС був зафіксований в Латвії.

В Україні, тим часом, вірус неконтрольовано поширюється вже п'ятий рік поспіль. За цей час збитки фермерів (через ліквідацію зараженого поголів'я) склали вже понад 170 млн. грн.

На тлі епідемії, ціни на свинину і сало в Україні зростають рекордними темпами. За рік свинина додала в ціні близько 40%, а сало - більше 70%.

На думку політика Сергія Тригубенка, боротися з АЧС нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби, відсутність профільного міністра (агрополітики) і відсутність компетентних кадрів.

Українські Національні Новини

Новини Світу