zakhid-prodovzhuie-nedootsiniuvaty-putina-vse-mozhe-staty-nabahato-hirshe-ochilnytsia-mzs-finliandii

Захід продовжує недооцінювати путіна, все може стати набагато гірше - очільниця МЗС Фінляндії

 • 104391 переглядiв

Міністрка закордонних справ Фінляндії заявила, що Захід продовжує недооцінювати силу путіна і ситуація може загостритися, закликаючи встановити обмеження для таких лідерів, як путін, замість того, щоб сподіватися на замороження конфлікту в Україні.

Міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен заявила, що країни Заходу продовжують недооцінювати володимира путіна, який після президентських виборів у рф ще більше зміцнився. Про це повідомляє Bayerischer Rundfunk, пише УНН.

Я думаю, що ми загалом продовжуємо недооцінювати путіна і його силу. Ми повинні розуміти, що ситуація може стати набагато гіршою,

- заявила Валтонен.

Деталі

Вона також розкритикувала заяву лідера парламентської фракції СДПН Рольфа Мютценіха про можливе заморожування війни в Україні.

Якщо ми на Заході намагаємося заморозити війну або стримуватися і сподіваємося, що це призведе до її закінчення, то ми просто помиляємося. Ви просто повинні встановити межі для таких лідерів як путін. Ви повинні зупинити їх, тому що інакше вони не зупиняться,

- наголосила міністерка.

Вона також високо оцінила підтримку, яку Німеччина надає Україні, висловивши сподівання, що "Німеччина і надалі відіграватиме цю значнішу роль, не тільки в плані підтримки України, а й з метою подальшого розширення загальних сил стримування, спільної оборони".

Нагадаємо

13 березня путін заявив, що росія "готова" застосувати ядерну зброю з військово-технічної точки зору, якщо її державності загрожуватиме небезпека, але стверджував, що немає необхідності використовувати її в Україні, і що сценарій ядерної війни не стоїть на порядку денному.