zakhist-poprosiv-sud-zaboroniti-ekstraditsiyu-saakashvili-do-rishennya-okruzhnogo-adminsudu

Захист попросив суд заборонити екстрадицію Саакашвілі до рішення Окружного адмінсуду

 • 7649 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Захист екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі просить суд заборонити Міністерству юстиції України здійснювати екстрадицію до набрання законної сили рішення Окружного адміністративного суду Києва за позовом М.Саакашвілі щодо відмови у надані йому додаткового захисту. Про це повідомила суддя Тетяна Скочок під час судового засідання, передає кореспондент УНН.

Суддя зазначила, що представник позивача звернувся до суду з клопотанням, в якому просить заборонити ДМС вчиняти будь-які дії щодо примусового повернення М.Саакашвілі до моменту вступу у законну силу рішення Окружного адмінсуду Києва. Також представник М.Саакашвілі просив суд заборонити Мін’юсту здійснювати екстрадицію до моменту вступу у законну силу рішення суду.

Під час засідання представник управління ДМС у Київській області зазначив, що на цьому етапі ДМС не може вчиняти будь-які дії щодо повернення М.Саакашвілі до Грузії, оскільки він звернувся до ДМС за наданням додаткового захисту. Тобто, до набрання законної сили рішення про відмову йому у наданні додаткового захисту його екстрадицію здійснити неможливо.

Наразі суддя Т.Скочок пішла до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

Нагадаємо, Управління Міграційної служби Київської області відмовило екс-голові Одеської ОДА Міхеілу Саакашвілі у наданні додаткового захисту від примусової екстрадиції до Грузії.

У ДМС заявляли, що грузинський політик Міхеіл Саакашвілі ігнорує питання врегулювання свого правового статусу в Україні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП