zakhodi-bezpeki-u-finsektori-posileno-cherez-khakerski-ataki-na-ryad-bankiv-nbu

Заходи безпеки у фінсекторі посилено через хакерські атаки на ряд банків - НБУ

 • 10121 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Національний банк України попередив про зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом учасників фінансового сектору. Відповідна заява опублікована на офіційному сайті НБУ, передає УНН.

"Національний банк України попередив банки та інших учасників фінансового сектору про зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом на декілька українських банків, а також на деякі підприємства комерційного та державного секторів, що відбувається сьогодні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що банки, на які здійснювалися хакерські атаки, мають складнощі з обслуговуванням клієнтів та здійсненням банківських операцій.

"Наразі у фінансовому секторі посилено заходи безпеки та протидії хакерським атакам усіх учасників фінансового ринку", - підкреслили у НБУ.

У НБУ сподіваються, що безпека сектору організована належним чином і спроби кібератак на інформаційні системи банків будуть нейтралізовані.

Як повідомляв УНН, Екс-міністр внутрішньої безпеки США Джей Джонсон заявив, що замовником масштабних кібератак під час виборчої кампанії був президент Росії Володимир Путін.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП