zaklykav-molytysia-za-ukrainu-u-bilorusi-zaareshtuvaly-sviashchennyka

Закликав молитися за Україну: у білорусі заарештували священника

 • 22201 переглядiв

Пастора в білорусі заарештували на 15 діб за заклик молитися за Україну під час проповіді в церкві. На суді він не визнав себе винним і заявив, що висловлювання було вирвано з контексту і використано як приклад для пояснення під час проповіді.

У білорусі пастора євангелічної церкви з новолукомля Олександра Зарецького заарештували на 15 діб, бо він у своїх проповідях закликав молитися за Україну. Про це повідомляє "Радіо Свобода", пише УНН.

Деталі

Згідно з постановою, 18 лютого пастор під час чергування в храмі "у присутності громадян з метою вираження своїх суспільно-політичних інтересів" зробив такі заяви:

"Давайте помолимося за тих, хто сидить у в’язницях з надуманих причин", "Подивіться, як вищі чиновники говорять одне, а на вулицях люди бачать інше", "Давайте помолимося за Україну, прийдемо на молитви за Україну".

Суд встановив, що з такими заявами пастор "взяв участь у пікетуванні" без дозволу райвиконкому.

Зарецький на суді не визнав себе винним і заявив, що висловлювання було вирвано з контексту і використано як приклад для пояснення під час проповіді.

Нагадаємо

Білоруський диктатор Олександр лукашенко вніс зміни до статутів збройних сил країни, згідно з якими військовослужбовцям дозволяється застосовувати проти громадян "вогнепальну зброю, спецзасоби, бойову і спеціальну техніку при виконанні покладених на них завдань".

Ольга Розгон

Політика