zakon-pro-reintegratsiyu-ne-nadaye-prezidentu-povnovazhen-yaki-ne-peredbacheni-konstitutsiyeyu-nardep

Закон про реінтеграцію не надає Президенту повноважень, які не передбачені Конституцією – нардеп

 • 9456 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Закон про реінтеграцію Донбасу не надає Президенту України будь-яких інших повноважень, які не передбачені Конституцією або законодавством. Про це в кулуарах парламенту заявив народний депутат України Андрій Тетерук, передає кореспондент УНН.

“Будь-яких інших повноважень, які передбачені Конституцією або законодавством України, Президенту не дається. За Конституцію він має повноваження Верховного головнокомандуючого України, і в межах своїх повноважень він здійснює свої функції по забезпеченню безпеки нашої держави. Жодних інших повноважень, ніж ті, що необхідні для відсічі збройної агресії, йому не надаються”, — заявив А.Тетерук.

Він додав, що “вся та нісенітниця”, яка розповсюджується в інформаційному просторі, не має нічого спільного із законопроектом про реінтеграцію Донбасу щодо повноважень Президента.

“Нічого нового, окрім того що є, не створюється. Ми просто робимо чітку модель Збройних сил”, — резюмував А.Тетерук.

Як повідомляв УНН, за словами нардепа Івана Винника, закон про реінтеграцію Донбасу наділяє Президента України повноваженнями створювати оперативні штаби і призначати командуючих.

Українські Національні Новини

Політика