zakon-pro-zaboronu-banderivskoyi-ideologiyi-spryamovaniy-proti-ukrayintsiv-u-polschi-vyatrovich

Закон про заборону "бандерівської ідеології" спрямований проти українців у Польщі - В'ятрович

 • 12038 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Польський закон про Інститут національної пам'яті, схвалений сенатом країни в середу, 31 січня, спрямований проти українців, які мешкають зараз у Польщі. Про це написав голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович в соцмережі Facebook, передає УНН.

"Новий закон про Інститут національної пам'яті, схвалений вчора сенатом Польщі, спрямований в першу чергу на українців, які мешкають зараз у цій країні", - зазначив він.

У підтвердження своєї думки В.В’ятрович навів декілька строк з обґрунтування закону.

"Беручи до уваги зростаючі міграційні рухи з України, коли носії ідеології українського націоналізму і адепти світогляду, опертого на прославляння формувань, які скоїли геноцид, все більше представлені в Польщі, що також призводить до напруженості у польсько-українських відносинах", - йдеться в законі.

З його слів, "наступний шмат тексту не менш цікавий - виявляється закон покликаний нормалізувати міжнародні відносини (він вже це зробив - свідчення реакція України, Ізраїля, США) та підтримати "справді демократичні спільноти в Україні".

"Зважаючи на те, що в Україні цей закон позитивно сприймають виключно проросійські сили, стає зрозуміло, кого збираються підтримувати польські політики", - підсумував В.В'ятрович.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що стурбований ухваленим у Польщі законопроектом, який передбачає заборону "бандерівської ідеології", і наголосив, що він не відповідає принципам стратегічного партнерства між країнами.

Українські Національні Новини

Політика