zakonoproekt-pro-blokuvannya-saytiv-doopratsyuyut-iz-zakhidnimi-partnerami

Законопроект про блокування сайтів доопрацюють із західними партнерами

 • 9401 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Законопроект, який дозволяє блокувати інформаційні ресурси без рішення суду, буде доопрацьований разом із західними партнерами України. Про це в кулуарах парламенту заявив народний депутат, член комітету з нацбезпеки та оборони Іван Вінник, передає УНН.

“Ми проведемо комітет (з нацбезпеки — ред.) і запросимо представників ОБСЄ долучитись до робочої групи, яка почне працювати наступного тижня на базі комітету з нацбезпеки... Після того, як ми отримаємо текст збалансований (законопроекту про блокування інформаційних ресурсів — ред.) і погоджений в тому числі з нашими західними партнерами, які працюють в Україні, це представники ОБСЄ, НАТО, США — ми внесемо його (на голосування — ред.) як доопрацьований. Після того Україна зможе отримати збалансоване законодавство, яке захистить свободу слова, відокремить його від будь-яких елементів пропаганди”, — повідомив Вінник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді немає підтримки законопроекту щодо блокування сайтів

Раніше представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив стурбованість з приводу законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері", оскільки це може поставити під загрозу вільний доступ до інформації в Інтернеті.

Українські Національні Новини

Політика