zamorozheni-rosiiski-aktyvy-krashche-vytratyty-na-oboronu-ukrainy-a-ne-na-yii-vidbudovu-ministr-zakordonnykh-sprav-polshchi

Заморожені російські активи краще витратити на оборону України, а не на її відбудову - міністр закордонних справ Польщі

 • 80372 переглядiв

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував витратити заморожені російські активи на запобігання наслідкам російської агресії та захист України, а не на її відбудову, оскільки агресор повинен платити за свої дії.

Очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський у понеділок у Брюсселі заявив, що заморожені російські активи слід витратити на запобігання наслідкам агресії, та на захист України, а не на її відновлення. Таку думку він висловив польському виданню PAP після завершення зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі, передає УНН.

Особисто я хотів би піти далі. Я вважаю, що агресор повинен платити за наслідки своєї агресії. Оскільки ми вже знаємо, що росія не отримає цих грошей, поки не виплатить репарації Україні, краще їх витратити на запобігання. наслідків агресії, для захисту України, а не лише для її відбудови.

– наголосив Радослав Сікорський.

Деталі

Сікорський також повідомив, що вже є політичне рішення, щодо спрямування відсотків від заморожених російських активів на користь України. Втім, юридично це ще не погоджено.

Ми отримали політичне рішення, хоча ще не юридичне, що відсотки від капіталу (російського капіталу, який заморожений на Заході – ред.) будуть використані на користь України.

– повідомив голова МЗС Польщі.

Він також привітав виділення додаткових 5 мільярдів євро Європейському фонду миру (EPF). кошти будуть спрямовані виключно на підтримку України.

Це означає, що те, що країни дають Україні, буде повернено, а ті, хто не дають Україні, зроблять платежі (в EPF). Це означає, що ніхто в Європі - крім однієї країни (Угорщини – ред.) - не буде дайте.

- підсумував Сікорський.

На розгляді міністрів ЄС створення Фонду допомоги Україні на 5 млрд євро та використання прибутків від заморожених російських активів - Боррель18.03.24, 14:59 • [views_0]

Додатково

Раніше Генеральний прокурор України Андрій Костін наголосив на важливості того, аби заморожені російські активи були використані для виплати компенсацій українцям, які постраждали від російської агресії, оскільки росія має сплатити репарації за шкоду, заподіяну її воєнними злочинами.

Тетяна Салганік

Війна