zastupnik-prokurora-povidomiv-detali-obshukiv-v-krivomu-rozi

Заступник прокурора повідомив деталі обшуків у Кривому Розі

 • 12654 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Причиною обшуків у Криворізькій міськраді та на підприємствах є незаконне використання бюджетних коштів, оскільки значна частина коштів була перерахована на користь фіктивних підприємств. Про це в ефірі 112 каналу повідомив заступник прокурора Дніпропетровської області Роман Токар, передає УНН.

"Так, дійсно зараз в рамках розслідування кримінального провадження відносно службових осіб Криворізької міської ради та низки підприємств за фактом зловживання службовим становищем та ухилення від сплати податків перевіряють законність використання бюджетних коштів, виділених міськрадою в 2016 році (більше ніж 200 млн грн) за договорами про виконання ремонтних та будівельних робіт. При цьому було встановлено, що у переважній більшості стороною контракту було одні й ті ж самі підприємства, і більша частина коштів була перерахована на користь фіктивних підприємств. І якраз саме ці обставини перевіряються під час проведення слідчих дій. Зараз слідчою групою проводиться низка обшуків за місцем знаходження та місцем мешкання службових осіб підприємств, а також в Криворізькій міській раді. Перевіряються на причетність до кримінального правопорушення службові особи міськради. Так, це голова, його заступники, керівники департаментів та управлінь благоустрою, управлінь капітального будівництва, управління містобудування міськради", - зазначив Р.Токар.

Зараз слідчі дії тривають.

Нагадаємо, слідчі Генеральної прокуратури України проводять обшуки у Криворізькій міській раді, а також у помешканнях та офісах керівників підприємств, причетних до легалізації 200 млн грн державних коштів.

Українські Національні Новини

Політика