zasudzhennia-do-25-rokiv-tiurmy-zasnovnyka-ftx-y-ataka-na-defi-protokol-prisma-finance-ekspertka-rozpovila-pro-podii-yaki-skolykhnuly-svit-kryptovaliut

Засудження до 25 років тюрми засновника FTX й атака на DeFi-протокол Prisma Finance: експертка розповіла про події, які сколихнули світ криптовалют

 • 23444 переглядiв

Низка важливих подій у світі криптовалют, включаючи регуляторні розслідування, порушення безпеки, зростання мережі та гучні судові справи, підкреслюють стрімкий розвиток та виклики, з якими стикається ця індустрія.

У світі криптовалют відбулася низка важливих подій, які свідчать як про швидкий розвиток цього ринку, так і про виклики, з якими зіштовхуються його учасники та інвестори. Про це співзасновниця першої в Україні фінтех-екосистеми Concord Fintech Solutions Олена Сосєдка повідомила на своїй сторінці у Facebook, пише УНН.

За її словами, увагу учасників ринку криптовалют та інвесторів привернув старт розслідування щодо транзакцій через Garantex.

Зокрема, влада США та Великої Британії розпочала розслідування з приводу транзакцій на суму 20 млрд доларів російської біржі криптовалют Garantex.

"Воно викликало занепокоєння, оскільки Garantex була додана до санкційного списку, що підкреслює серйозність намірів регулюючих органів боротися з відмиванням грошей та іншими нелегальними операціями через криптовалюти", - зазначила Сосєдка.

Не менш важливою для світу криптовалют стала й атака на DeFi-протокол Prisma Finance, який став жертвою експлойту. В результаті атаки хакери вивели 11,6 млн доларів.

"Ця подія нагадує про постійні ризики безпеки, з якими стикаються проєкти у сфері децентралізованих фінансів (DeFi), та про необхідність зміцнення заходів щодо захисту активів", - пояснила Сосєдка.

Окрім того, за її словами, кількість валідаторів у блокчейні Ethereum досягла важливої віхи в 1 млн, що демонструє ріст децентралізації та безпеки.

"У стейкінгу заблоковано активів на суму приблизно 114 млрд доларів, що вказує на значну довіру учасників мережі до перспектив Ethereum та його здатності підтримувати велику мережеву активність та інновації", - зазначила Сосєдка.

Важливим стало й те, що фонди інвестували близько 1,1 млрд доларів у токенізовані казначейські облігації США за останні 11 місяців. Це, на думку Сосєдки, говорить про зростання інтересу до нових форм цифрових активів та інтеграції традиційних фінансових інструментів з блокчейн-технологіями.

Увагу учасників ринку криптовалют привернув також вирок засновник FTX Сему Бенкман-Фріду. Щодо нього були висунуті звинувачення у шахрайстві та інших злочинах, пов'язаних з крахом криптобіржі FTX.  Суд засудив його до 25 років тюремного ув'язнення. За словами Сосєдки, цей випадок став одним із найгучніших у криптовалютній індустрії та викликав широке обговорення питань регулювання та нагляду за криптовалютними платформами

"Ці події відображають як швидке зростання та інновації у сфері криптовалют та блокчейну, так і виклики, з якими стикається індустрія, включаючи питання безпеки, регулювання та довіри", - додала Сосєдка.

Нагадаємо

УНН розпочав серію публікацій, у якій розповідатиме про цифрові валюти та їхні можливості. Перший наш матеріал було присвячено технології, що лежить в основі криптовалют – блокчейну: "Крипта для чайників". Частина 1: що таке блокчейн і його "фішки", про які мало хто знає.

У другій частині УНН розповідав, що таке халвінг, та чому він викликає переполох на ринку криптовалют. Детальніше про це читайте у матеріалі: "Крипта для чайників". Частина 2: що таке халвінг, та чому він викликає переполох на ринку криптовалют.