zaverbovanogo-do-mizhnarodnoyi-narkotorgivli-ukrayintsya-vipravdali-v-braziliyi

Завербованого до міжнародної наркоторгівлі українця виправдали в Бразилії

 • 7371 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Громадянина України, якого зловмисники, ввівши в оману, завербували до міжнародної наркоторгівлі, виправдано в Бразилії та повернуто до України. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

"Завдяки зібраним доказам прокуратури Київської області громадянина України, якого зловмисники, ввівши в оману, завербували до міжнародного наркотрафіка, виправдано в Бразилії та повернуто до України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у січні поточного року прокуратура Київської області спільно зі співробітниками правоохоронних органів затримала 4-ьох осіб, які упродовж 2015-2016 років, вербували та переміщали громадян України до Федеративної Республіки Бразилія, а також до Королівства Таїланд з метою їх подальшого втягнення у злочинну діяльність, пов’язану з наркоторгівлею.

Довірливим громадянам зловмисники обіцяли легальну та високооплачувану роботу у сфері туризму, а також пропонували займатися перевезенням дорогоцінного каміння.

Установлено, що 25-річного хлопця, який був впевнений, що перевозить дорогоцінне каміння, 01.07.2016 року затримано в Бразилії з понад 4,5 кг кокаїну. У подальшому, чоловіка доставлено до місць попереднього ув’язнення.

Прокуратурою столичної області було зібрано докази у кримінальному провадженні, матеріали якого були передані до Федеративної Республіки Бразилія, і, як наслідок, молодого чоловіка виправдано та повернуто до України. Також громадська організація та органи виконавчої влади посприяли поверненню українця додому.

Робота щодо повернення до України ще 3-ьох потерпілих триває.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНН 2 червня, жителя Чернігова судитимуть за торгівлю людьми.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП