zayavi-putina-ta-patriarkha-kirila-tspd-pri-rnbo-sprostuvav-chergovi-feyki-rf

Заяви путіна та патріарха кирила: ЦПД при РНБО спростував чергові фейки рф

 • 153529 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України зібрали добірку фейків та дезінформаційних вкидів рф, інформує УНН.



Деталі

Список фейків, маніпуляцій та дезінформації:

· ЗМІ рф повідомили, що під час чергової проповіді московський патріарх кирило закликав усіх віруючих до зміцнення у вірі та до "духовної мобілізації" всіх своїх сил, висловивши сподівання, що це сприятиме повному примиренню росії та України. Це - маніпуляція!

· Депутат Ради федерації рф а.турчак заявив, що "підсумки референдумів усім очевидні, їхня легітимність не викликає сумнівів…, а голосування на референдумах відбувалось вільно та відкрито всупереч зусиллям київського режиму його зірвати". Це - дезінформація!

· президент рф в.путін заявив, що "ситуація з вивезенням зерна з України є цілковитим обманом, [оскільки] зерно з України продовжує йти повз найбідніші країни… [таким чином] Захід провокує глобальну продовольчу кризу, і за цих умов рф треба забезпечити свою продовольчу безпеку". Це - дезінформація!

Нагадаємо 

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що у москві прозвучали чергові брехливі заяви щодо дуже важливого досягнення України й наших партнерів – відновлення морського зернового експорту. За його словами, росія може готувати ґрунт, щоб спробувати зірвати зернову ініціативу.

Українські Національні Новини

Суспільство