zbirna-ukrayini-minimalno-postupilasya-malti

Збірна України мінімально поступилася Мальті

 • 14220 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. У контрольному матчі напередодні гри проти Фінляндії у рамках відбору до ЧС-2018 національна збірна України з футболу зазнала мінімальної поразки від національної команди Мальти. Матч відбувся в Австрії, передає УНН з посиланням на ФФУ.

Україна з перших секунд заволоділа ініціативою на полі. На 9-й хвилині Маліновський пробив ударом зі штрафного, але голкіпер Хогг вдало обрав позицію у воротах. Ще через дві хвилини навіть голкіпер був безсилим, коли Селезньов перевірив на міцність стійку воріт, відгукнувшись на навісну передачу Морозюка з правого флангу.


Однак, на 14-й хвилині захист "синьо-жовтих" припустився позиційної помилки під час стандарту, і Мускат впевнено замкнув навісну передачу від партнера. Надалі українці хоч і намагалися великими силами відновити паритет у рахунку, але за ступенем небезпеки саме "червоні" були ближчими до того, щоб вдруге зіпсувати настрій Пятову. На дотепний, але невлучний удар Коваленка, мальтійці відповіли нагодами Еффіонга, який з гострого кута не влучив у рамку воріт, а також Скембрі, який, вийшовши сам-на-сам із воротарем, симулював падіння у штрафному майданчику "синьо-жовтих".


На 45-й хвилині ще одну нагоду все-таки стати автором забитого голу мав Селезньов, але знову нашому форварду не вистачило влучності під час завершальної фази атаки, який спробував замкнути навіс з флангу від Морозюка.


У перерві наставник українців Андрій Шевченко провів 10 замін, заливши зі стартового складу лише Андрія Пятова. Перебудови відразу позначились на діях "синьо-жовтих": вже на 51-й хвилині Сергій Кривцов небезпечно пробив здалеку – воротар мальтійців справився. Згодом двічі на ударних позиціях опинявся Віктор Циганков.


Після цього півзахисник "Динамо" втратив ще один шанс зрівняти рахунок, а трохи пізніше врятувати нічию для української команди могли його партнери по клубу – Бєсєдін и Шепелєв, проте поразка 0:1.


Склад України: Пятов, Матвієнко (Бутко, 46), Кучер (Ордець, 46), Сидорчук (Малишев, 46), Ракицький (Кривцов, 46), Маліновський (Соболь, 46), Морозюк (Циганков, 46), Коваленко (Шепелєв, 46), Ярмоленко (Коноплянка, 46), Степаненко (Шахов, 46), Селезньов (Бєсєдін, 46).


Нагадаємо, що напередодні А.Шевченко називав збірну Мальти віковою і захисною командою.

Українські Національні Новини

Спорт