zbroini-syly-izrailiu-aviaudar-vnaslidok-yakoho-zahynuly-humanitarni-pratsivnyky-v-hazi-seriozna-pomylka

Збройні сили Ізраїлю: авіаудар, внаслідок якого загинули гуманітарні працівники в Газі - серйозна помилка

 • 100699 переглядiв

Збройні сили Ізраїлю заявили, що їхній авіаудар, в результаті якого загинули сім працівників гуманітарної служби в Газі, був "серйозною помилкою".

Ізраїльські військові визнали, що їхні авіаудари, які призвели до смерті семи працівників гуманітарної місії в секторі Гази, були результатом "серйозної помилки", пише УНН із посиланням на "Голос Америки".

Генерал-лейтенант Герці Галеві, головнокомандувач військ Ізраїлю, пояснив, що атака, яка призвела до смерті членів групи допомоги World Central Kitchen, сталася через "неправильну ідентифікацію вночі під час військових дій в дуже складних умовах".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу визнав, що війська країни завдали "ненавмисного удару по невинних людях".

"На жаль, минулого дня сталася трагічна подія, під час якої наші сили ненавмисно завдали шкоди некомбатантам у секторі Газа. Таке трапляється під час війни. Ми проводимо ретельне розслідування і підтримуємо контакти з урядами. Ми зробимо все, щоб запобігти повторенню" - сказав Беньямін Нетаньягу.

Нагадаємо

Сім волонтерів гуманітарної місії "Всесвітня центральна кухня" загинули, коли їхня колона була атакована в Газі після того, як вони спостерігали за розвантаженням 100 тонн продовольства, доставленого морем.