zdavatisya-ne-zbirayetsya-sentsov-rozpochinaye-drugiy-misyats-goloduvannya

Здаватися не збирається: Сенцов розпочинає другий місяць голодування

 • 11746 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Ув’язнений у Росії український кінорежисер Олег Сенцов у колонії за Полярним колом сьогодні розпочинає другий місяць голодування з вимогою звільнення всіх утримуваних Москвою українських політв’язнів, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

Актуальних офіційних повідомлень про стан здоров’я Сенцова немає. Фахівці лікарні міста Лабитнангі, які 8 червня оглянули українця, вказали, що “засуджений Сенцов... постійно перебуває під динамічним наглядом медичних працівників установи, де він відбуває покарання”, “Сенцову проведено низку клініко-інструментальних досліджень”, а лікарям колонії “надані рекомендації щодо подальшого ведення пацієнта”.

Як повідомила сестра Сенцова Наталія Каплан, 8 червня Олега відвозили до реанімації. Зараз він перебуває у медчастині колонії, припиняти голодування не збирається.

“Невідомо поки, чи застосовували примусове годування, як погрожували. Це все буде відомо наприкінці тижня. Здаватися він не збирається, помирати не збирається, але і відступати від умов голодування теж”, - розповіла Каплан.

Активісти в Україні і світі вимагають від Росії і її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців, зокрема, українського режисера Олега Сенцова.

Крім того, Європарламент проведе сьогодні дебати, а пізніше голосування щодо резолюції про права людини в Росії і зокрема про справу Сенцова.

Наразі Олег Сенцов перебуває у виправній колонії в місті Лабитнангі на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, яких утримують у Росії і Криму.

Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року за обвинуваченням у підготовці терактів в Криму. Правозахисний центр "Меморіал" у Росії вніс Сенцова до списку політв'язнів.

Українські Національні Новини

Політика