zelenskyi-obhovoryv-z-holovoiu-yevrorady-mishelem-kroky-na-shliakhu-do-pochatku-perehovoriv-pro-vstup-v-yes

Зеленський обговорив з головою Євроради Мішелем кроки на шляху до початку переговорів про вступ в ЄС

 • 20340 переглядiв

Зеленський обговорив з президентом Європейської Ради Мішелем подальші кроки щодо фактичного початку переговорів про вступ України до ЄС та подальшу додаткову допомогу Європейського союзу.

Президент України Володимир Зеленський зідзвонився з головою Євроради Шарлем Мішелем. Лідери обговорили подальші кроки на шляху до початку переговорів про вступ України в ЄС, а також подальшу допомогу з боку Європейського союзу, передає УНН

Напередодні засідання Європейської ради провів телефонну розмову з Президентом ЄР Шарлем Мішелем. Насамперед обговорили подальші кроки на шляху до фактичного початку переговорів про вступ України в ЄС, а також подальшу всебічну підтримку України з боку ЄС

- написав Зеленський у соцмережах.

Голова держави подякував Шарлю за вчорашнє затвердження Радою ЄС рішення про створення в межах Європейського фонду миру спеціального Фонду допомоги Україні, обсягом 5 млрд євро. Крім того, за словами Президента, сторони розглянули можливі шляхи збільшення постачання в Україну артилерійських боєприпасів.

"Обговорили важливість продовження дії автономних торговельних преференцій для України ще на один рік. Підкреслив, що продовження режиму лібералізації торгівлі з ЄС є критичним чинником підтримки української економіки під час війни", - додав Зеленський. 

ЄС затвердив додаткові 5 млрд євро на військову підтримку України - МЗС18.03.24, 15:11 • [views_0]

Тетяна Краєвська

Політика