zelenskyi-predstavyv-novoho-sekretaria-rnbo-ta-okreslyv-priorytety-onovlenoi-rady-bezpeky

Зеленський представив нового секретаря РНБО та окреслив пріоритети оновленої Ради безпеки

 • 24848 переглядiв

Президент Зеленський представив Олександра Литвиненка як нового Секретаря Ради національної безпеки і оборони, окресливши такі пріоритети, як посилення здатності України прогнозувати загрози, продовження політики санкцій, доктринальна робота, кібербезпека та оборона держави.

Президент Володимир Володимир Зеленський представив нового секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Литвиненка і заявив, що РНБО розпочинає свою оновлену роботу. Про це голова держави повідомив у п'ятницю, 29 березня у Telegram, передає УНН.

"Ми розпочинаємо оновлену роботу Ради національної безпеки і оборони України. Перше – більше прогнозованості, саме цієї функції. Нам потрібне посилення можливості України прогнозувати та впливати на процеси, від яких залежить національна безпека нашої держави. Друге – продовження виконання всіх поточних завдань системи РНБО. І особливо уважно – щодо санкційної політики нашої держави. Третє – доктринальна робота. Чіткість національних орієнтирів і системність у їх реалізації – це те, що потрібно і зараз, і після війни. Четверте – кібербезпека та інформація", - заявив Президент. 

Він вказав, що  РНБО має потенціал робити більше для захисту від ворожих дестабілізаційних операцій та координації всіх державних інституцій у сфері кібербезпеки. 

" І п’яте – робота Ставки, проєкти рішень, контроль за виконанням рішень – усе це, звичайно, має бути продовжене. Очевидний пріоритет – це оборона нашої держави та захист нашого суспільства", - додав голова держави. 

Нагадаємо 

Президент України Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря Ради нацбезпеки та оборони і одразу ж призначив на його місце - Олександра Литвиненка.