zelenskyi-ta-sholts-skoordynuvaly-pozytsii-naperedodni-zustrichi-lideriv-veimarskoho-trykutnyka

Зеленський та Шольц скоординували позиції напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника

 • 30887 переглядiв

Президент Зеленський скоординував позиції з канцлером Німеччини Шольцем напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника у п'ятницю, щоб обговорити допомогу Україні.

Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Олафом Шольцом скоординували позиції напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника, яка відбудеться у пʼятницю за участі Олафа Шольца, президентом Франції Еммануеля Макрона та прем’єр-міністрома Польщі Дональда Туска, передає УНН.

"Обмінялися думками щодо результатів Конференції з підтримки України в Парижі 26 лютого та скоординували позиції напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника, яка відбудеться у пʼятницю в Берліні за участі Олафа Шольца, Еммануеля Макрона та Дональда Туска", - написав Зеленський.

Окрім цього, він повідомив, що вони обговорили організацію Конференції з відновлення України (URC-2024) у Берліні в червні.

"Відзначив участь представника Німеччини в підготовці Глобального саміту миру", - зазначив Зеленський.

Доповнення

На зустрічі лідерів "Веймарського трикутника" (Франції, Німеччини та Польщі) в Берліні в п'ятницю обговорюватимуть допомогу Україні. За словами канцлера ФРН Олафа Шольца, країни повинні зробити все можливе для більшої підтримки України.