zelenskyi-zustrivsia-iz-delehatsiieiu-parlamentu-estonii-hovoryly-pro-bezpekovu-uhodu-y-vykorystannia-zamorozhenykh-rosiiskykh-aktyviv

Зеленський зустрівся із делегацією парламенту Естонії: говорили про безпекову угоду й використання заморожених російських активів

 • 65893 переглядiв

Зеленський обговорив з естонською парламентською делегацією двосторонню угоду про безпеку, використання заморожених російських активів для відновлення України та високо оцінив підтримку Естонії від початку повномасштабної війни.

Президент України зустрівся з делегацією парламенту Естонії на чолі зі спікером Лаурі Хуссаром. Говорили про підготовку двосторонньої безпекової угоди, й про використання російських заморожених активів. Про це повідомили у пресслужбі глави держави, пише УНН.

Цей візит є важливим сигналом підтримки нашої держави. Обговорили подальшу допомогу Україні з боку Естонії та інших партнерів, прогрес у підготовці двосторонньої безпекової угоди. Окремо говорили і про використання російських заморожених активів на користь захисту й відновлення життя в Україні. Цінуємо підтримку Естонії з першого дня повномасштабної війни.

– написав Зеленський у телеграм.

Деталі

Володимир Зеленський особливо привітав ініціативу Естонії щодо єдиного внеску партнерів розміром 0,25% ВВП на військову допомогу Україні.

Також було обговорено питання подальшої всебічної підтримки нашої країни з боку Естонії та інших партнерів у війні з російським агресором.

Окрему увагу сторони приділили темі використання заморожених російських активів на користь України. Для України важливо, що Естонія працює над спрямуванням російських активів на користь захисту та відновлення життя в Україні. Зокрема, парламент Естонії в першому читанні ухвалив відповідний законопроєкт.

Співрозмовники обговорили й прогрес у підготовці двосторонньої безпекової угоди на виконання Спільної декларації G7.

Шмигаль обговорив зі спікером парламенту Естонії допомогу Україні та конфіскацію російських активів26.03.24, 17:53 • [views_0]