zelenskyi-zustrivsia-iz-ochilnykom-mzs-norvehii-hovoryly-pro-ppo-y-pro-dlia-ukrainy

Зеленський зустрівся із очільником МЗС Норвегії: говорили про ППО й ПРО для України

 • 19965 переглядiв

Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Норвегії Еспеном Бартом Ейде під час свого візиту в Україну, обговоривши подальшу оборонну співпрацю, посилення протиповітряної оборони України за підтримки Норвегії та розширення військової та гуманітарної допомоги Норвегії на суму близько 7,1 мільярда доларів США в рамках програми Фрітьофа Нансена на 2023-2027 роки.

Володимир Зеленський зустрівся із міністром закордонних справ Королівства Норвегія Еспеном Бартом Ейдом, який прибув в Україну із візитом. Про що говорили політики розповіли у пресслужбі українського глави держави, передає УНН.

Як завжди з Норвегією, змістовно та цілком практично. Наші команди вже завершили підготовку двосторонньої безпекової угоди. Ми обговорили подальшу оборонну співпрацю. Та найнагальніше – зміцнення нашої ППО. Вдячний Норвегії за підтримку та розуміння потреб України!

– написав Зеленський у телеграм за підсумком зустрічі.

Деталі

Зазначається, що Зеленський поінформував норвезького дипломата про поточну безпекову ситуацію в країні, зокрема про посилення масованих ракетних обстрілів критичної інфраструктури з боку держави-агресорки рф.

Окремо політики обговорили ситуацію у сфері протиповітряної та протиракетної оборони України, обмінялися думками щодо можливих напрямів розширення допомоги з боку Норвегії в цьому питанні.

Глава МЗС Кулеба провів зустріч з норвезьким колегою Ейде у Києві: що відомо 15.04.24, 15:55 • [views_0]

Президент подякував Норвегії за вагомий внесок у зміцнення оборонних спроможностей Сил оборони України. Зокрема, за військову та гуманітарну допомогу на суму близько 7,1 млрд дол. США, що Україна отримує в межах багаторічної програми ім. Ф. Нансена спланованої на 2023–2027 рр.

Розраховуємо на підтримку уряду Норвегії та Стортингу в ухваленні рішення щодо значного розширення обсягу допомоги Україні в межах цієї програми.

 – відзначив Президент.

Норвегія передасть Україні модернізовані літаки F-16 з більш дальніми ударними можливостями - глава МЗС Норвегії15.04.24, 16:20 • [views_0]