zhinka-namagalasya-popovniti-kartku-falshivimi-500-grivnevimi-banknotami-na-mikolayivschini

Жінка намагалася поповнити картку фальшивими 500-гривневими банкнотами на Миколаївщині

 • 10490 переглядiв

МИКОЛАЇВ-КИЇВ. 23 лютого. УНН. На Миколаївщині жінка намагалася поповнити картку фальшивими 500-гривневими банкнотами у касі банку. Про це УНН повідомили у Первомайському відділі поліції ГУ НП Миколаївської області.

Як стало відомо, 22 лютого до Первомайського відділу поліції ГУ НП в області надійшло повідомлення про те, що касиром банківської установи, при здійсненні фінансової операції по переказу грошей готівкою, було виявлено п’ять підроблених купюр номіналом по 500 грн кожна.

З’ясувалось, що до банку прийшла 64-річна місцева мешканка, яка, надавши касиру гроші готівкою у розмірі 10,5 тис. грн., попросила їх переказати на банківську картку, вказавши відповідні реквізити. Коли ж робітниця фінансової установи перераховувала купюри за допомогою спеціальної техніки, лічильна машина зупинилась, виявивши підроблені банкноти, а касир одразу сповістила правоохоронні органи про виявлену знахідку.

Власниця підроблених грошей не змогла пояснити поліцейським, звідки в неї взялись вказані купюри. Зі слів жінки, вона, щоб здійснити переказ грошей родичу, міняла купюри меншим номіналом на більший де прийдеться, аби таким чином необхідну суму грошей було зручніше переказати.

Слідчим підрозділом Первомайського відділу поліції ГУНП в області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Триває досудове слідство, призначено проведення відповідних експертиз, очікується на висновки фахівців. Правоохоронцями встановлюються обставини скоєння злочину та особи винних.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП